Monday, October 8, 2012

Mengapa ESP Shaklee berbeza daripada yang lain?


Salam semua..

Seperti semua sedia maklum, bulan Oktober ni merupakan bulan promo extravaganza ESP (Soy Protein Isolate Powder) atau nama lamanya Energizing Soy Protein. Bagi mereka yang memang peminat setia ESP, sudah pastinya telah merasai kehebatan ESP hasil daripada pengambilan yang konsisten. Kenapa ESP Shaklee berbeza daripada yang lain? Di bawah dinyatakan sebab-sebabnya.

Terlebih dahulu kita perlu tahu jenis-jenis Soy Protein yang terdapat di pasaran. Info ini dipetik daripada MommyLyna:
Terdapat banyak jenis produk soya di pasaran, selain air soya, tauhu, tempe dan sebagainya. Selain itu soya juga terdapat dalam bentuk tepung seperti protin soya (soy protein). Soy protein juga mempunyai banyak kategori, antaranya soy protein concentrate, textured soy protein dan soy protein isolate.
Apakah beza antara 3 jenis soy protein ini?

Soy protein concentrate adalah protein soya yang diasingkan dari bahan larut air dan lemak dari serbuk kacang soya. Kandungan protein dalam soy protein concentrate dalam 65% dan ia masih ada rasa soya kerana karbohidrat di dalamnya masih ada.
Soy protein isolate pula adalah soy protein concentrate yang diasingkan karbohidrat daripadanya, menjadikan ia adalah protin soya paling ‘pure’ dengan kandungan protein lebih kurang 90%.
Textured soy protein pula bila tepung protein soya yang melalui proses extrusion yang mana menjadikan teksturnya menjadi padat dan kasar.
Perbezaan proses yang dijalankan ke atas soya-soya ini memberi seribu perbezaan terhadap kesan-kesan langsung dan kesan sampingannya.
Malah, soy protein isolate juga dihasilkan dengan proses berbeza yang turut memberi kesan kepada khasiat dan kandungan phytonutrien dalam soya tersebut.
Antara proses2 yang mengurangkan khasiat malah memberi kesan buruk terhadap soy protein isolate ialah:
  • Diproses dengan suhu tinggi
  • Pengasingan dibuat dengan menggunakan alkohol
  • Penggunaan bahan kimia
Mengapa ESP Shaklee berbeza daripada Soy Protein yang lain?

ESP - Soy Protein Isolate Powder, adalah Protein Bukan-GMO yang lengkap dengan semua Asid Amino Perlu merupakan sumber protein soya terbaik:
  • Menyediakan tenaga berkekalan dan membantu menahan rasa lapar kerana bekalan sumber tenaga yang konsisten.
  • Protein soya membantu mengurangkan kolesterol.
  • Mengandungi lima vitamin B penting, separuh daripada keperluan kalsium harian, dan soya isoflavones. Kajian menunjukkan yang soya membantu dalam mengawal kestabilan hormon semasa tempoh putus haid.*
  • Protein soya bukan-GMO ini dihasilkan di bawah satu Program yang digelar Identity Preservation Program (IPP), di mana kacang soya dipantau dan dijaga dengan teliti dari proses menanam hinggalah saat pemprosesannya. 
  • Diproses dengan air bukan alkohol.
  • Diproses dengan suhu rendah.
  • Indeks glisemik yang rendah untuk membantu mengekalkan paras gula dalam darah
Oleh itu, kita harus bijak memilih protein soya terbaik untuk diambil sebagai tambahan kepada diet. Pastikan produk soya pilihan anda selamat dari soya-soya yang boleh meningkatkan risiko kanser!
shaklee soy protein
ESP Shaklee, pilihan terbaik!

So, jangan ketinggalan mendapatkan produk yang sentiasa laris ni dengan HARGA RUNTUH! Offer ni bukan selama-lamanya. Jangan berlengah lagi dan hubungi saya untuk pesanan sekarang.
------------------------------------------------------------
Saya adalah wakil Shaklee anda untuk penghantaran serata Malaysia. Hubungi saya di ibu.wawalawa@gmail.com atau 0192027007 untuk sebarang pertanyaan.

No comments:

Post a Comment