Wednesday, March 13, 2013

Si Kecil Cilik Dumex Juga Perlukan Vitamin!

Sejak kebelakangan ini, dah banyak saya lihat kanak-kanak khususnya mudah dijangkiti pelbagai penyakit. Ini kerana mereka terdedah kepada bakteria atau kuman yang boleh di dapati semasa mereka bermain, di sekolah, melalui kawan-kawan dan persekitaran. Sebagai ibu bapa kita perlu  melindungi anak kita namun bukanlah 100% kita harus bertindak memerhatikan mereka sepanjang mereka bermain atau semasa mereka di sekolah. Kita boleh membantu mereka dengan menyediakan makanan yang berkhasiat dan juga memberikan mereka makanan tambahan yang terbaik.Justeru itu, Shaklee mempunyai makanan tambahan atau supplemen yang terbaik untuk si kecil cilik yang sedang membesar. Saya sebagai ibu bapa juga sudah mula merasai bukan kita orang dewasa sahaja perlu menjaga kesihatan, kanak-kanak juga perlu kerana mereka yang akan mewarisi generasi kita. Oleh itu, saya sudah mula memberikan anak-anak saya makanan tambahan kerana kadangkala kita tidak cukup memberikan mereka khasiat makanan melalui masakan. Yalah, kadang-kadang anak-anak ini suka memilih makanan. Ada yang tidak mahu makan sayur dan sebagainya. Jadi, supplemen atau makanan tambahan ini akan membantu menambahbaik & mencukupkan nilai nutrisi ke paras optimum demi mendapat kebaikan dari mineral2 yg terkandung di dalamnya.

 • Amat sesuai untuk anak-anak yang mengidap asma, lelah, semput.

Asma/athma adalah penyakit kronik berpunca daripada kekejangan otot di cabang tenggorok yang menyebabkan saluran pernafasan bengkak dan sempit. Hasil kajian mendapati tidak wujud kumpulan makanan atau khasiat lain yang mempunyai kaitan dalam meningkat atau mengurangkan risiko asma kecuali ikan.
 
Ini memberi gambaran bahawa bahawa pengambilan minyak ikan dapat mencegah penyakit asma terutama semasa kecil. Kajian juga menunjukkan mereka yang menghidap penyakit inflamasi seperti asma/ asthma mempunyai kandungan Omega-3 yang rendah. Pengambilan Omega-3 dari minyak ikan terbaik Omega Guard membantu meredakan inflamasi. Omega 3 inilah yang bertindak mencegah penyakit asma ketika kanak-kanak, serta dapat mengurangkan serangan bagi mereka yang menghidapinya.

Bagi mereka yang menghidap asma kronik pula, pengambilan dos tinggi minyak ikan dapat mengurangkan serangannya.

Ikan atau minyak ikan mengandungi Omega 3 yang kaya dengan Asid Lemak Essential (EFA) dan Asid Docosahexanoic (DHA). Antara sumber Omega 3 terbaik ialah ikan laut sejuk seperti tuna, kod, halibut, salmon, sardin dan mackerel .
 
Antara ubatan yg biasa dicadangkan oleh doktor untuk merawat asma/ asthma adalah steroid.  Namun steroid memberi kesan sampingan di dalam jangka masa panjang. Kebaikan kandungan Omega 3 mampu bertindak seperti Steroid tapi ianya tidak akan memberikan kesan sampingan seperti mana Steroid.   

 • meningkatkan daya ingatan - Pengambilan minyak ikan secara konsisten dapat membantu kanak-kanak menjadi lebih fokus!
 • membantu meningkatkan daya tahan tubuh dan membantu sistem dalam tubuh berfungsi dengan baik untuk kesihatan yang optimum
 • memanaskan tubuh - jika anak anda atau anda selalu mengalami masalah selsema, semput, asma, ekzema. OmegaGuard membantu mengurangkan risiko asma dikalangan anak-anak
 • membantu meningkatkan DHA otakCHEWABLE VITA-C PLUS 100mg


   
 • Meningkatkan penyerapan zat besi dari sumber bukan daging
 • Untuk kesihatan tulang, gigi, gusi serta struktur am tubuh badan
 • Sesuai untuk kanak-kanak yang sukar menelan tablet
 • Membantu mengekalkan pertahanan semulajadi tubuh badan dan mempercepatkan penyembuhan luka.

MEALSHAKES
 

 •  Sesuai untuk anak yang tiada selera makan, berat badan tidak bertambah, mempunyai masalah sembelit (kerana mereka makan makanan yang kurang unsur fiber/serat), selalu demam, selsema.
 • MealShakes merupakan makanan segera yang rendah lemak dan rendah-glycemic. Rasanya juga enak serta boleh dibancuh dengan mana-mana hidangan atau snek lain.
 • Ia mengandungi 19 vitamin utama dan mineral tambahan dan jika dihidang seperti yang disarankan ia kaya dengan sumber kalsium dan protein yang amat diperlukan oleh kanak-kanak untuk membesar, kuat dan sihat. Pilihan protein soya terbaik anda.
 • Setiap bancuhan MealShake memberikan satu pertiga daripada US RDA dengan 19 vitamin/ galian yang diperlukan bersama dengan protein, galian dan 3gm serat.

Jadi untuk apa lagi anda perlu tunggu untuk dapatkan makanan tambahan untuk anak-anak anda. Korbankanlah wang ringgit sedikit untuk pelaburan kesihatan yang berpanjangan. Jangan dah terhantuk baru terngadah!


-----------------------------------------------------------------
Saya adalah wakil Shaklee anda untuk penghantaran serata Malaysia. Hubungi saya di ibu.wawalawa@gmail.com atau 0192027007 untuk sebarang pertanyaan. 

No comments:

Post a Comment